Alçı ve Boya İşleri

dogru boya secimi Doğru Boya Seçimi İçin ÖnerilerYaşam alanlarnın işlevi, konumu ve hangi ruh halini yansıtmasını istediğiniz, oda renklerine karar verirken dikkat edilmesi gereken noktalar için boya önerileri.

Hangi Renk Boya?
Bir renk ne kadar canlı ise, psikolojik etkisi ve titreşimden kaynaklanan fiziksel etkisi de o kadar güçlü olur. Odalar için kullanılacak renkler belirlendikten sonra ideal olan, bu renklerin tüm evde bir uyum yaratmasını hedeflemektir, Bu da ton seçimi ile olur. Canlı renkler mi yoksa yumuşak tonlar mı tercih edilecek veya rengin zemininde gözümüzün ayırt edebildiği ton hangisi olmalıdır, sorulması gereken ana sorular arasında yer alıyor. Bir rengin içinde san baskın görülüyorsa, sıcak alt tonlu olarak nitelendirilir, Buna karşın rengin içinde sıcaklık (san) eksik ise bu pembemsi veya mavimsi diye tanımlanan soğuk alt tonlu olarak renk olarak adlandırılır. Mutfaklar için genelde iştahı artıran sıcak renkler seçilir. Fakat soğuk renklerin kullanıldığı bir mutfağı hayal ediyorsanız rengin daha sarısı baskın tonları seçilebilir. Örneğin çam yeşili yerine, çimen yeşili gibi.

Yine de önerimiz sıcak alt tonlu soğuk renk-lerdense, sıcak renklerdir. Yatak odası ve banyo gibi rahatlamak, gevşemek, dinlenmek için kullanılan odalarda soğuk ait tonlu renkler idealdir. Özellikle kırmızı, yüksek kan basıncına neden olduğundan dinlenmek üzere belirlediğiniz odalarda kullanılmaması önerilir.Spor odası için harekete destek olmak üzere sıcak renkleri kullanabilirsiniz. Fakat bu aynı zamanda beden ısınızı da artıracağından, sıcak bir rengin soğuk alt tonlusu ideal bir seçim olabilir. Örneğin civciv sarısı yerine limon sarısı daha uygun olabilir. Yaşam alanları İçin birbiriyle uyumlu nötr renkler önerilir. Hele ki her sene yeni bir dekorasyon yapmayacaksanız, en uygunu, odayı tanımlayacak rengi en fazla bir duvarda, objelerde, yastık kılıfı, masa örtüsü gibi kolay değiştirilebilir detaylarda kullanmaktır.

Çalışma Odaları İçin konsantrasyonu en iyi artıran rengin yeşil olduğu söylenir. Bu konuda da seçiminizi size en uygun tonu yakalayarak belirleyin. Bu dekoratif amaçla kullanacağınız bitkilerle elde edilebileceği gibi, duvar boyasında da kullanılabilir. Dinlenme odaları morun açık tonlan lila, lavanta gibi renklerle dekore edilebilir. Mor, pahalı, sofistike görünüm yaratan bir renk. Ancak kişiyi kendi içine yönlendiren bir titreşimi de var. Kendisiyle barışık kişilere huzur verirken, kendi iç çatışmaları olanları depresyona sürükleyebilir. Çocuk odaları için canlı renkler kullanmak çocuğu mutlu eder ve odasında oyun oynamaya yönlendirir, Fakat duvarda canlı renklerin kullanımı, uyuma zorluklarına neden olabilir.

Yılın Rengi!
2013 yılının rengi seçilen yeşil ile monokromik armoni ya da üçlü renk armonisi yaratabilirsiniz. Yeşil, yeşil tonunu yakalayan mavi; yeşil ve sarıya uzanan renk tonlarını mutfak, yemek odası ya da oturma odanızda deneyebilirsiniz.
Sıcak alt tonlu renkler: Kahverengi, krem, bej, petrol mavisi, portakal rengi, şeftali rengi, altın, kanarya sarısı vb.
Soğuk alt tonlu renkler: Siyah, beyaz, fuşya, gece mavisi, mavimsi kırmızı, mavimsi mor, mavimsi yeşil, pembeler,
gümüş, limon sarısı vb.

15 yıllık ustalık tecrübemizle ve kaliteli uzman ekiplerimizle hizmet vermekteyiz. Her türlü tadilat, iç dekorasyon, boya, alçı, saten alçı, yağlı boya, plastik boya, saten boya, kartonpiyer, bölme duvar, alçıpan gibi her türlü iç dekorasyon işleriniz;

Mantolama, Dış cephe elastik boya, tekstürlü boya, granürlü boya, mineral sıva, btb,kabuk sıva,cam mozaik, hazır sıva, kabateks, gibi dış cephe ile alakalı tüm dış cephe dekorasyon işleriniz uzman ekiplerimizle itina ile yapılır.

ANKARA BOYACI,SATEN BOYA,YAĞLI BOYA,PLASTİK BOYA,SİLİKONLU BOYA,ANKARA ALÇI BOYA İŞLERİ,SATEN SIVA ALÇI,ANKARA KARTONPİYER İŞLERİ,TERS TAVAN,ANKARA ALÇIPAN İŞLERİ,ANKARA BÖLME DUVAR VE HER TÜRLÜ TADİLAT VE TAMİRAT İŞLERİ

Evde Boya Yaparken Bunlara Dikkat Edin

  • Evde boya badana yaparken nelere dikkat edilmelidir? Eve farklılık katacak güzel odalara ve salonlara kavuşmak için yapılacak boya badana işinin en doğru yöntemleri nelerdir?
  • Tavan ve duvarda çizgi ve renk farkları olmaması için neler yapılabilir?
  • Boya ve badanayı yerlere dökmeden uygulanacak teknik bilgiler nelerdir?
  • Boya badana yapımını eğlenceli hale getirecek ve boya badana işini kolaylaştıracak ilginç bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Odayı Boyamaya Nereden Başlamalısınız?

  • İç mekân boyarken doğru yolu izlemek sadece zamandan değil, paradan da tasarruf etmenizi sağlar. Odayı boyarken en yukarıdan başlayarak aşağıya doğru devam etmelisiniz.
  • SIRASIYLA : Tavan,Duvarlar,Kapılar,Pencereler,Radyatörler

Tavan Nasıl Boyanır?

  • Tavanı boyarken, fırça ile kenardan başlayıp duvar boyunca şeritler halinde ilerleyin
  • Kenardan 5-10 cm kadar içerisini fırçayla boyayın.
  • Kenarları rulo ile boyamak kat izlerine ve taşmalara sebep olabilir.
  • Daha sonra rulonuza uzatma sapını takarak tavanı kolayca boyayabilirsiniz.
  • Uzatma sapı yoksa merdiven de kullanabilirsiniz fakat sürekli yer değiştirmek sizi yavaşlatacaktır.
  • Odanın köşesinden başlayarak en dar mesafeyi seçin ve ileri geri boyayarak bütün tavanı boyayın.

Duvarlar Nasıl Boyanır?

  • Tavan kuruduktan sonra duvarlara geçebilirsiniz.
  • Köşeleri, tavanda yaptığınız gibi yine fırçayla boyayıp, ruloyla devam ederek tavandan zemine doğru boyayın.

Kapı ve Pencereler Nasıl Boyanır?

  • Pencere ve kapı gibi ahşap kısımları boyamak için duvarların kurumasını beklemelisiniz.
  • Ahşap boyamak boya işinin en çok vakit alan ve sabır gerektiren kısmıdır.
  • İyi bir fırça kullanın, normal fırçalardan pahalı olsa da ahşap çerçeveleriniz için uygun kaliteli bir fırça tüm ahşap boyaları için işinize yarayacaktır.
  • Boyayı ahşabın lifleri yönünde uygulayın.
  • Pencereleri boyuyorsanız, panjurlardan başlayıp ardından çerçevelere geçmelisiniz.
  • Kitabeli (kabartmalı) kapılarda, boyaya en yüksek kabartmadan başlayın.
  • Sonra yukarıdan aşağıya doğru devam edin.
  • Kapınız düz ise boyarken rulo kullanmanız daha pratik olabilir.

Radyatörler Nasıl Boyanır?

  • Her metal yüzeyde yapacağınız gibi önce alttaki eski kat boyayı zımpara kağıdıyla kaldırmalısınız.Sonra pas önleyici “Natura Antipas”
  • Astarla paslı bölgeleri kaplayıp boyayabilirsiniz.Yağlı boya yeni boyandığında güzel görünebilir, fakat zaman içinde ısının da etkisiyle rengini kaybetmeye başlayacaktır.
  • Su bazlı boya ise rengini koruyacaktır.
  • Radyatörleriniz için “Natura Parlak” doğru bir seçim olur.
  • Isının boyayı gereğinden hızlı kurutup çatlatmaması için boyadan sonra radyatörleri çalıştırmadan 1 hafta kadar beklemeniz gerekebilir.

İç Duvarlarda Kağıt Yerine Dekoratif Sıva: Desen seçenekleri pürüzsüz yüzeyden, evinizin ya da dekorasyonunuzun atmosferine uygun rustik yapıya kadar değişebilir. Mineral yapı sıvası veya zarif yüzeyler için rustik

Yapı Sıvası: Mineral rulo sıvası farkedilir yapılar için uygundur.

Astarlama: Her sıvanın alt zeminin temiz, çatlaksız ve kuru olması gerekir. Sıvamak istediğiniz duvarları, tebeşirlenen veya kumlanan alt zeminleri sıvanın iyi yapışması için derinlik astarıyla bir fırça ya da bir boyacı fırçasıyla duvara sürün ve iyice kurumasını bekleyin en az 3 saat. Alt zeminin kartonpiyer ya da ahşap olması halinde bir mineral sıva astarı ile astarlayın. Mineral veya rustik yapı sıvası bir ovma tahtasıyla sürülür ve yayılır. Rulo sıvası çok farklı aletlerle daha sonra işlenebilir. Ham sıvaya şekil vermek için çok çeşitli takımlar kullanabilirsiniz, örneğin bir mala, bir delikli rulo, farlı büyüklüklerde fırçalar, spatul veya yapı ruloları. Piyasada satılan sıvalar sürülmeye hazırdır.

Sıvanın Karıştırılması 

Hazırlama basittir: Toz malzemeyi ambalajda yazılı talimata göre temiz suya dökün ve bir karıştırıcıyla karıştırın. Karıştırıcı matkabınızın önüne takılacak şekilde de olabilmektedir. Önemli: Karıştırılmış sıvının içinde topaklar bulunmamalıdır. Kısa bir olgunlaşma süresinden ve bir kez daha karıştırdıktan sonra sıvayı kullanabilirsiniz. Sıvayı yalnızca gerektiği kadar hazırlayın. Sıva çok uzun süre beklerse kusursuz olarak kullanılabilme özelliğini kaybeder.

Sıvanın sürülmesi ve işlenmesi: Tüm sıvalar bir ovma tahtasıyla duvara sürülür, homojen olarak dağıtılır ve düzeltilir.Ovma sıvalar sürüldükten sonra tane büyüklüğüne çekerler. Bundan sonra ovma sıvaya istediğiniz şekli ve yapıyı verebilirsiniz. Mineral yapı sıvasını bir malayla sürebilirsiniz. Ondan sonra plastik bir düzleştirici veya bir ovma tahtasıyla üzerinde çalışabilirsiniz. Böylece, zevkinize göre çapraz,istavroz veya yuvarlak yapılar elde edebilirsiniz.

Dekor Sıvasıyla Şekillendirme Olanakları 

Dekor sıvasıyla çalışırken duvarlarınızı ayrı ayrı ve yaratıcı bir şekilde şekillendirme olanağına sahip olursunuz. Dalgalar, daireler, üçgenler, çizgiler, zikzaklarla, ya da yalnızca parmak izlerinizle (tüm aile bireylerinizin katılması ve böylece duvarda ölümsüzleşmesi güzel bir fikir değil mi?) vurgular oluşturun. Parmaklarınızla, süngerlerle, kızartma kepçeleriyle, fırçalarla, kalın dişli bir tarakla ya da bir hamur raspasıyla çalışın. Bir süngerle, benekli bir duvar elde edersiniz; bir kabartma merdanesiyle ön plana çizgiler çıkarabilirsiniz, eski bir sünger rulo ince bir yapı, büyük bir tavan fırçası ise rustik bir yapı kazandırır. Iyi bir oda iklimi için sıva yalnızca güzel görünmez, kolay işlenmesi yanında da daha

Birçok avantajı vardır: Doğal bileşenlerin yüksek oranda olması ve yüksek difüzyon yeteneği sayesinde sıva inşaat biyolojisi açısından kusursuz bir oda iklimi sağlar.

Duvarlarda renk: Renkli mi seversiniz? O halde sıvayı sürmeden önce dispersiyon bazında (azami %5) tam

Tonlu boyalarla renklendirebilirsiniz. Daha güçlü renkleri, sıvanmış duvarları rulo veya fırça kullanarak dispersiyon boyasıyla boyayarak elde edersiniz.

Önemli: Rulo veya fırça ile boyamaya, sıva yapılan duvar tamamen kurumadan başlamayın. Kafes yapının sıvayla kombinasyonu.Kafes yapının görünür şekilde açıkta bulunduğu eski odalarda sıva özellikle ilginç görünür.Burada sıva işlemine başlamadan önce tüm köşe, kenar, kiriş, eşi çıtası ve pencere doğramalarını dikkatle kapatın. Böylece daha sonra sıva lekeleri nedeniyle canınız sıkılmaz. Kafes yapının sıva işlemi sırasında şunu unutmayın : Çalışacağınız parça için gerekenden daha fazla sıva hazırlamayın, zira fazla miktar kurur ve kullanılamaz hale gelir. Sıvadan sonra yapıştırma şeritlerini yüzeyle dar açı yapacak şekilde çekerseniz zahmetsizce sökülürler. Bu işlem sırasında tane tane ilerleyin. Zemini de yeterli miktarda folyoyla örtün – sıva lekelerinin döşemeden temizlenmesi çok zahmetlidir.

Sıvayla Çalışanlara Yararlı Bilgiler 

Çalışma ve kuruma süreçlerinde ortamda daima iyi bir havalandırma sağlayın. Temiz hava yeni sıvanmış duvarınızın kuruma süresini kısaltır. Daha sonra yapacağınız işlere ancak sıva tamamen kuruduktan sonra geçin. Çimento içeren sıvalarhigroskopiktir : su tutarlar. Bu arada cildinizin nemini de emerler. Bu nedenle, çalışırken daima eldiven takın. Sıva gözünüze kaçarsa derhal bol suyla yıkayın ve bir doktora başvurun. Daha iyisi: Koruyucu gözlük kullanın.

Ankarada boya, alçı, alçıpan ve dekoratif sıvalar konusunda uzman ve deneyimli kadrosu ile Design Studio yanınızda…